Министерството на финансите (МФ), ръководено от Асен Василев, подготвя международна

...
Министерството на финансите (МФ), ръководено от Асен Василев, подготвя международна
Коментари Харесай

Лакомия! Василев с ново шокиращо решение: 1,8 милиарда не стигат, тегли нов международен дълг

Министерството на финансите (МФ), ръководено от Асен Василев, приготвя интернационална емисия дълг, която ще е евентуално с два транша. „Вече са пуснати офертите на банките“, сподели вицепремиерът и министър на финансите Василев по време на блиц надзор в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание (НС).

Дотогава МФ няма желание да излиза на вътрешния дългов пазар. „Вътрешният финансов пазар има запас да поеме повече дълг, само че банките пазят парите си, с цел да излязат на външен пазар, тъй като там могат да получат по-голяма доходност“, добави Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

„Рисковете пред дълговия пазар са свързани с войната в Украйна, тъй като от месец и половина никой не прави излъчвания дълг като се изключи Хърватия“, сподели министърът.

Новината за нов външен дълг идва след серия вътрешни. Така да вземем за пример във вторник стана ясно, че МФ е поело още триста милиона лв. нов дълг. Така общата нова задлъжнялост от началото на годината доближава 1,8 милиарда лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР