Министерството на енергетиката на САЩ (DOE) наскоро оповести резултатите от

...
Министерството на енергетиката на САЩ (DOE) наскоро оповести резултатите от
Коментари Харесай

Скрито находище на литий в американско езеро може да обезпечи 375 милиона електромобила

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати (DOE) неотдавна оповести резултатите от просторен разбор, осъществен от Националната лаборатория „ Лорънс Бъркли “, който разкрива големи ресурси от литий под калифорнийското езеро Салтън.

Губернаторът Гавин Нюсъм назова района „ литиевата Саудитска Арабия„, а подземният контейнер от парещ солев разтвор се прави оценка като задоволителен за производството на акумулатори за 375 милиона електрически автомобили.

Това изобретение трансформира региона на съвсем морето Салтън в едно от най-големите залежи на литиев разтвор в международен мащаб и дава обещание сеизмична смяна в метода на Америка към производството на литий.

„ Литият е от жизненоважно значение за декарбонизацията на стопанската система и за постигането на задачите на президента Байдън за 50% дял на електрическите транспортни средства до 2030 година “, сподели в изказване Джеф Марутиан, основен заместник-помощник секретар по въпросите на енергийната успеваемост и възобновимата сила.

Въпреки печалната си популярност на център на екологично злополучие в Калифорния, влезнало в заглавията на вестниците със своите суши, горещи талази и всеобща гибел на риба, езерото Салтън претърпява подем на зелената сила.

Според изчисленията зоната на известните геотермални запаси (KGRA) на езерото Салтън ще усили потенциала си за произвеждане на геотермална електрическа енергия от 400 мегавата (MW) до 2950 MW.

Но в този момент се появи нещо ново. Сега езерото се е трансформирало във основна точка за добиване на литий от геотермалните разсоли, като изследването на Министерството на енергетиката нарежда езерото Салтън като основен състезател в задоволяването или надхвърлянето на международното търсене на литий в продължение на десетилетия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР