Министерството на енергетиката (МЕ) е предприело всички стъпки и действия

...
Министерството на енергетиката (МЕ) е предприело всички стъпки и действия
Коментари Харесай

Министър Радев: Има план за стартиране на нова ядрена мощност в АЕЦ-Козлодуй

Министерството на енергетиката (МЕ) е подхванало всички стъпки и дейности за актуализиране проекта за реализация на нови нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ-Козлодуй, съобщи от парламентарната естрада министърът на енергетиката Румен Радев. В дебата по вота на съмнение към кабинета " Денков “ поради несправяне в областта на националната сигурност и защитата, " Българска социалистическа партия за България " включиха и тематиката за енергетиката, като част от националната сигурност, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът увери, че прецизно се съблюдава европейското и интернационално законодателство за новостроящи се атомни централи и напомни, че за пускане построяването на 7-ми блок на АЕЦ- " Козлодуй " има проект със съответните стъпки.

Ако вносителите на вота имат поради плана за нови нуклеарни мощности на „ Белене “, то Народното събрание (НС) разпореди на министъра на енергетиката да организира диалози с сътрудника си от Украйна за продажба на " Белене “, напомни министърът. Ако имат поради доставки на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ- " Козлодуй " с неруски генезис, би трябвало да се посочи, че по контракта за доставка на нуклеарно гориво за 5 -и блок Уестингхаус подсигурява, че наказания върху Руската федерация няма да повлияят върху доставките, посочи Радев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР