Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Спешна среща заради цените на индустриалния ток

Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ стартират две незабавни ограничения за стабилизиране на цените на индустриалния ток, който се търгува на енергийната борса.

До 25 януари в трите електроразпределителни сдружения ЧЕЗ, ЕВН, Енерго про ще текат инспекции. Обект на инспекция ще бъдат техническото положение на оборудванията и електромерите. Целта е да се видят дали фирмите доставят действителната услуга, за която потребителите заплащат. Ще се ревизират на инцидентен принцип електромерите както на битови, по този начин и на бизнес консуматори дали дават механически отклонения. МЕ и КЕВР ще ревизират също лицензионната активност на трите ЕРП-та.

Очаква се на 14 януари ръководителят на КЕВР Иван Иванов да свика на диалог ръководителите на трите ЕРП-та, шефовете на НЕК, АЕЦ „ Козлодуй “, Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “ 2, НЕК, енергийната борса. На срещата се чака да участва и енергийният министър Теменужка Петкова, само че не и действителните купувачи от бизнеса.

Ръководителите на сдруженията ще разискват опция да се доставят на борсата разнообразни количества сила във всички сегменти, освен в този „ Ден напред “, поради който скочиха синдикатите, че цените се манипулират и поради това бяха регистрирани шокови промени с 350% в рамките за ден през тази есен. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР