Министерството на енергетиката и Китайската националната енергийна администрация ще си

...
Министерството на енергетиката и Китайската националната енергийна администрация ще си
Коментари Харесай

Министерството на енергетиката и Китайската националната енергийна администрация ще си сътрудничат

Министерството на енергетиката и Китайската националната енергийна администрация ще си сътрудничат в мирното потребление на нуклеарната сила. Това е планувано в меморандум за съгласие сред двете страни, подписан през днешния ден от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и ръководителя на Националната комисия за развиване и промени на Китайската национална република господин Хъ Лифън.

Запазването и развиването на капацитета на нуклеарната енергетика е един от главните цели на българското държавно управление. Международното съдействие играе значима роля за постигането на тази цел. Съществуват необятни благоприятни условия за съдействие с Китайска национална република - страна, която интензивно развива нуклеарната си енергетика и е на път да стане световен водач в областта на нуклеарните нововъведения и технологии.

С Меморандума се цели подсилване на партньорство сред двете институции посредством поощряване обмена на информация по отношение на нормативната рамка, стратегиите и практиките на страните, лицензионните процедури, продан на специалисти, образуване и присъединяване в взаимни семинари, конференции и работни групи и образование на административен, теоретичен и механически личен състав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР