Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на

...
Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на
Коментари Харесай

Христов: Имахме информация, че Николов опитва да прокара руско влияние в АЕЦ Козлодуй

Министерството на енергетиката е получило информация, че някогашният началник на АЕЦ „ Козлодуй Александър Николов, който попадна в листата „ Магнитски”, пробва да прокара съветско въздействие и корупционни практики. Затова управлението на атомната централа е било заменено.

Това съобщи пред NOVA енергийният министър Росен Христов.

„ Структурираме нещата по безусловно транспарантен метод. Енергетиката е бранш, където бюджетите са големи. Става въпрос за стотици милиарди вложения и разноски за употреба и поддръжка. Не е ненадейно, че има такива апетити. Борим се интензивно против всевъзможни корупционни практики, в това число партнираме с разнообразни служби в страната и чужбина”, безапелационен е Христов.

По думите му България приветства всяка помощ и дейна позиция в битката с корупцията.

Със сигурност има опити за съветско въздействие в Министерството на енергетиката, изключително що се касае до нуклеарните технологии, счита министър Христов.

„ Нашето решение е твърдо диверсификация и понижаване на зависимостта. Както видяхте декември сключихме два контракта за доставка на ново, свежо нуклеарно гориво”, сподели още енергийният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР