Министерството на електронното управление обмисля глобите за изтекли винетки, както

...
Министерството на електронното управление обмисля глобите за изтекли винетки, както
Коментари Харесай

Важна промяна за глобите за липса на винетка

Министерството на електронното ръководство обмисля санкциите за изтекли винетки, както и глобите, които са на база на фотосите от БГ ТОЛ, да бъдат плащани електронно. 

Това сподели за БНР заместник-министърът на електронното ръководство Валентин Мундров.

Засега няма крайни периоди за концепцията, само че заместник-министър Мундров споделя:

" Освен санкциите от КАТ да забележим такива санкции от БГ ТОЛ. При БГ ТОЛ има електронни винетки, фишове, които са на база на фотоси от рамките на БГ ТОЛ. По същия модел да бъдат известявани хората, които не са платили винетката ".

Работи се и по автоматизиране на системата за връчване на санкциите от КАТ. 

Пускането на системата на КАТ за електронно заплащане преди седмица е нараснало постъпленията от 45 000 на 80 000 лв. на ден.

От декември предходната година досега събраната през платформата за електронни фишове на Министерството на електронното ръководство сума приближава 2 милиона лв..

Това би повишило пътната сигурност, каза още заместник-министър Валентин Мундров: " За пазаруване на спомагателни камери. По този метод да понижим и травматизма, който е на пътя. Хората, знаейки, че се известяват и имат информация за това, че са нарушили Закона за придвижване по пътищата, ще са малко по-внимателни ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР