Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания
Коментари Харесай

Министерството на електронното управление търси хакери: да хакнат държавната администрация за без пари


Министерството на електронното ръководство (МЕУ) провежда за повторно акция за осъществяване на проби за навлизане в сигурността (pentests) в държавната администрация, заяви Нова ТВ.

Зад комплицираното название се крие нещо по-просто: министерството търси хакери, които да се опитат да хакнат държавната администрация.

В акцията могат да се включат както физически, по този начин и юридически лица. Необходимо е искащите да имат потенциал да правят тестванията за навлизане в информационните и осведомителните системи.

Друго изискване е те да имат достъп до класифицирана информация, минимум до равнище „ Поверително “. В случай обаче, че хакерите нямат подобен достъп, министерството ще спомага организационно за неговото бързо придобиване.

В взаимозависимост от уменията и опита, на всеки претендент ще бъде предоставено осъществяването на съответен pentest (симулация на проникване). Осигуряването на ефикасното и ефикасно осъществяване на тестванията ще се подсигурява посредством сключването на тристранен контракт сред МЕУ, тестваната организация и хакера, извършващ pentest-а.

Целта на акцията е да усъвършенства киберсигурността в държавната администрация, като присъединяване в нея е непринудено и не се обвързва с заплащане. Тоест: в случай че сте хакер и не работите за пари, а за популярност и наслаждение, пробвайте да хакнете страната под неин контрол.

Всички, искащи да вземат участие във втората акция на МЕУ, могат да подадат своето заявление или да получат повече информация на email:  .

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР