Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 прекрати

...
Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 прекрати
Коментари Харесай

Българското председателство на ЕС прекрати обществената поръчка за нов сайт

Министерството на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 приключи публичната поръчка за разработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет уебсайт и мобилно приложение, даване на хостинг и стрийминг. Причината – нито един от тримата участници, които са подали документи, няма нужния опит. Това значи, че чиновниците на отрасловия министър Лиляна Павлова ще би трябвало да започват скоро нова процедура по желание на реализатор на обновяването на уеб страницата на председателството, осведоми БГНЕС.

70 000 лева без Данък добавена стойност трябваше да коства обновяването на уеб страницата, плюс основаването на ново мобилно приложение. Подалите документи претенденти – “Стратегма ” ООД, “Агенция Дизайн БГ ” ЕООД и “Информационно обслужване ” АД, обаче, не отговаряли на условията, излиза наяве от отчет на комисията.

Екипът на Министерството на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 има упоритостите най-късно на 01 декември 2017 година да започва новата страница на председателството, която да е на четири езика – български, британски, френски и немски, която да е съобразена с потребностите на хората с увреждания. Сайтът би трябвало да е главният източник на информация, като на него да се разгласява и календар с детайлности за всички събития по време на Председателството. Едно от условията е уеб сайтът да има опция за гледане директно или на запис на откритите диспути посредством лайвстрийминг. Порталът би трябвало да има и мобилно приложение, както и да бъде предпазен от нерегламентирано влизане. От документите към публичната поръчка се разбираше още, че уеб сайтът на председателството би трябвало да има опция да поеме влизането на към 10 000 консуматори по едно и също време.

Очаква се след прекратяването на досегашната процедура, което не е станало по виновност на отрасловото министерство, в идващите дни да се пристъпи към оповестяването на нова процедура за възобновяване на интернет-портала на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР