Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане, в

...
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане, в
Коментари Харесай

Повече фермери могат да заявят подпомагане по интервенцията за земеделски земи в Натура 2000

Министерство на земеделието и храните разгласява за публично разискване, в границите на законоустановения едномесечен период, план на Наредба за допълнение на Наредба № 6 от 2023 година за изискванията и реда за използване на интервенцията „ Плащания за аграрни земи в зони от Натура 2000 ”, включена в Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023 – 2027 г.

С препоръчаното допълнение в обсега на подкрепяне по интервенцията се включват пет предпазени зони по Директива 92/43/ЕИО, утвърдени със заповеди на министъра на околната среда и водите и обнародвани в „ Държавен вестник “. По този метод ще се даде опция на повече аграрни стопани да заявят подкрепяне по тази намеса.

В преходните и заключителни разпореждания на нормативния акт се променя и добавя Наредба № 10 от 2023 година за изискванията и реда за използване на интервенциите в региона на околната среда и климата и хуманно отношение към животните, включени в СПРЗСР 2023 – 2027 година, които не са свързани с препоръчаните промени в първо изменение на Плана. Тези промени ще бъдат включени в допълнение в оферти за промени в Наредбата след привършване на договарянията със службите на Европейската комисия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР