Министерство на земеделието, храните и горите ще стартира предвиденото за

...
Министерство на земеделието, храните и горите ще стартира предвиденото за
Коментари Харесай

Заснемат със самолет част от България за обновяване на ортофотокартата

Министерство на земеделието, храните и горите ще започва плануваното за 2021 година самолетно снимане на част от територията на страната за възобновяване на цифровата ортофотокарта (ЦОФК), при удобни климатични условия. Заснемането ще обхване към една трета от страната и е междината част от осъществяването на тригодишния план за правене на ЦОФК.

Съгласно направен от изпълнителя график, снимането за 2021 година ще обхване напълно или отчасти областите Кюстендил, София област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас.

То ще се извърши с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи нужното качество на получената цифрова ортофотокарта.



В резултат на разчитането на новата ЦОФК, на сателитни изображения от ДФЗ –РА, както и посредством отразяване на резултатите от теренни инспекции извършени през годината, ще бъде избран обсегът на профилираните пластове „ Площи, възможни за подпомагане” и „ Физически блокове “ за акция 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР