Министерство на здравеопазването направи първи разкрития, в който лекари обвиниха

...
Министерство на здравеопазването направи първи разкрития, в който лекари обвиниха
Коментари Харесай

Първи разкрития за скандала с министър Ананиев за конфликт на интереси


Министерство на здравеопазването направи първи разкрития, в който лекари упрекнаха здравния министър Ананиев в спор на ползи поради неблагоприятен наем, подписан с болница, в която синът му работи на добре платена служба.

От сигнала излиза наяве, че в УМБАЛ-Бургас частната "Аджибадем Сити Клиник " употребява 1400 кв.м. от общата повърхност на здравното заведение и заплаща за това единствено от 7000 лева на месец. Новият конкурс през януари тази година бил провален и клиниката траяла контракта си за още 10 години на същата сума. При това самите частни вложители са дали оферта за 150 хиляди лева на месец, което значи, че бюджетът е ощетен с милиони за десетте години на контракта.
Синът на здравния министър Кирил Ананиев - Радослав, работи в същата частна болница на много висока заплата като финансов анализатор, която съгласно лекарите и 25 хиляди лева От здравното министерство обаче настояват, че сумата е много по-малка. Освен това оповестяват, че по време на подписване на контракта, Ананиев не е бил министър на опазването на здравето и по тази причина няма спор на ползи.
Ето цялостния отговор на пресцентъра на здравното ведомстно:
"Договорът за наем с кардиохирургичния център в УМБАЛ – Бургас е подписан преди 10 години 2009 година с „ Кардио – Консулт “ ООД, чийто правоприемник става „ Понтика “ АД. По това време Кирил Ананиев е зам.министър на финансите и не е работил в Министерството на здравеопазването. Синът на Кирил Ананиев едвам през 2013 година стартира работа в „ Сити клиник “, където е и досега на позиция анализатор, естествено с заплащане несравнимо по-малко от посоченото в обявата.
Видно е, че преди 10 година нито един от тях не е имал отношение към сключването на контракта за наем към определянето на наемната цена и така нататък В битието му на зам.-министър на финансите Кирил Ананиев не е и подозирал за съществуването на подобен контракт в бургаската болница.
През 2016 година „ Аджибадем “ купува болница „ Токуда “, „ Сити клиник “ и „ Понтика “ АД и по този начин става правоприемник на контракта сред УМБАЛ – Бургас и „ Понтика “. По това време Кирил Ананиев също е зам. министър на финансите, тъй че продължава да няма никакво отношение към този въпрос. Освен това, още в края на 2017 година въпросният контракт за наем е даден от Кирил Ананиев за инспекция от способените органи, дружно с други контракти, подписани сред държавни и частни лечебни заведения. Към днешна дата – този контракт е изминал и не е преподписван.
Изложените обстоятелства ясно демонстрират неналичието на какъвто и да е спор на ползи. Всяка друга интерпретация не дава отговор на истината, цели единствено уронване на името на Кирил Ананиев и фамилията му и е клюка. "/ПИК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР