Министерство на вътрешните работи твърди, че не е експулсирало 39-

...
Министерство на вътрешните работи твърди, че не е експулсирало 39-
Коментари Харесай

МВР: Не сме експулсирали турски гражданин

Министерство на вътрешните работи твърди, че не е експулсирало 39- годишния турски жител Селехаттин Юрюн, а го е върнало по съглашение сред Европейски Съюз и Турция. Това оповестиха от ведомството в неделя откакто в събота сигнал за експулсирането му бе публикуван във фейсбук от евродепутата Иво Христов.

“След изтърпяване на наказване отнемане от независимост за период от общо 9 месеца в български затвор, на 18 септември 2020 година от чиновници на Главна дирекция “Гранична полиция” по отношение на пребиваващия нелегално на територията на Република България непознат жител Селехаттин Юрюн е приложена мярката " връщане до страна на генезис " в осъществяване на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Република Турция”, показват от министерството.

Хронологията съгласно Министерство на вътрешните работи

Процедурата по осъществяване на мярката е почнала още на 2 септември, откакто в Министерство на вътрешните работи е постъпило писмо от Министерството на правораздаването, с което според законовите си пълномощия министерството е известено, че непознатият жител Селехаттин Юрюн ще бъде освободен на 18 септември.

Извършени били информации в осведомителните масиви на Министерство на вътрешните работи и е открито, че лицето е с отхвърлен статут на емигрант и с наложена административна мярка “връщане до страна на произход” от 18 декември 2019 година, според член 41 от Закона за чужденците в Република България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР