Министерство на вътрешните работи изгражда система за автоматично разпознаване на

...
Министерство на вътрешните работи изгражда система за автоматично разпознаване на
Коментари Харесай

МВР създава система за автоматично разпознаване на номерата на колите

Министерство на вътрешните работи построява система за автоматизирано различаване на индентификация на регистрационни номера на моторни транспортни средства.

Резултатите от активността по плана " Противодействие на закононарушения, свързани с трафик на моторни транспортни средства " предстваи заместник-директорът на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) старши комисар Благородна Макева.

Целта на плана е да се надградят високите шенгенски стандарти с оглед да се подсигурява сигурността и вярното действие на шенгенската зона. " Той е извънредно настоящ в присъединението на България в Шенген ", похвали се Макева.

Друга от главните цели на плана е построяването и внедняването на система за автоматизирано различаване на индентификация на регистрационни номера на моторни транспортни средства за тяхното осъщестяване и търсене, изясни тя.

Зам.-директорът на ГДНП акцентира, че планът има за цел и повишение на административния потенциал на систематата на чиновниците , които работят в региона на закононарушенията, свързани с трафик на моторни транспортни средства, акцентира.

Комисар Росен Рапчев , шеф отдел на Пътна полиция в Главна дирекция " Нацинонална полиция " добави, че другите съществени действия на плана са свързани с осъщестяване на инспекция в действително време на търсени моторни транспортни средства , възстановяване на полицейските работа в битката с противозаконния трафик на моторни транспортни средства и нарушаване на Закона за придвижване по пътищата.

Сред присъстващите бяха още заместник-директорът на ГДБОП Стефан Джолев , основен контрольор Живко Костурков , шеф бранш " Претъпления срещу собствеността " към отдел Криминална полиция в ГДНП, изпълнителният шеф на Изпълнителна организация автомобилна администрация (ИААА) Бойко Рановски, комисар Росен Рапчев, шеф отдел на Пътна полиция в Главна дирекция " Нацинонална полиция ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР