Министерство на туризма стартира открита процедура за възлагане на обществена

...
Министерство на туризма стартира открита процедура за възлагане на обществена
Коментари Харесай

Стартира обществена поръчка за Единната система за туристическа информация

Министерство на туризма започва открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет „ Проектиране и създаване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ) и система – Регистър за настаняване “. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството.
Кандидатите ще могат да показват офертите си в плануваните по Закона за публични поръчки периоди. Предложенията ще се одобряват в Министерство на туризма.
Целта на ЕСТИ е да свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и общините, като всички институции ще имат съответното равнище на достъп, което е належащо за събиране и обработка на данни.
Част от позитивните резултати, който се чакат след стартирането на системата са повишение на приходите в туризма, ограничението на сивия бранш, действителното отчитане на броя пребиваващи в хотелите и други Това от своя страна ще рефлектира позитивно и върху стопанската система на страната.
Търгът за ЕСТИ беше разгласен през 2016 година, само че беше преустановен поради обжалвания. Междувременно бе основана Държавна организация „ Електронно ръководство “, което наложи координиране на документите преди старта на новата процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР