Министерство на туризма ще стартира през първите два месеца на

...
Министерство на туризма ще стартира през първите два месеца на
Коментари Харесай

Министерство на туризма готви тайни търгове за наем на плажове

Министерство на туризма ще започва през първите два месеца на 2023 година търгове с скрито наддаване за наем на 21 морски неохраняеми плажове. Списъкът включва Кранево, Варна, Аврен, Бяла, както и Несебър, Поморие, Приморско и Царево. 

Евентуално и за още 5 плажа могат да бъдат открити процедури. За тях има висящи правосъдни производства и отрасловото ведомство ще реши по какъв начин да действа. Става въпрос за два плажа във Варна – „ Кабакум – централен “ и „ Кабакум – юг “, както и 3 в Бургас – „ Сарафово – юг “, „ Созопол – запад “ и „ Василико “.

В тръжните процедури присъединяване ще вземат представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и КПКОНПИ, които да подсигуряват отбраната на публичния интерес и законосъобразното осъществяване на търговете.

Заповедите за откриване  на търговете за отдаване чартърен на морските плажове ще се разгласяват минимум 30 дни преди крайния период за подаване на заявките за участие на страница на Министерство на туризма.

Огледът на плажовете може да се прави независимо от лицата, закупили тръжни документи, без предварителна поръчка.

Процедурите ще се правят по реда на Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност (ППЗДС) във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване чартърен на обекти – изключителна държавна благосъстоятелност, обособени елементи от крайбрежната плажна линия.
Списък на плажовете


Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинморски плажове плажове Министерство на туризма летен сезон ПоследниНай-четениТуризъм 20 Министерство на туризма готви секрети търгове за наем на плажове Бюджет и финанси 84 Служебният кабинет желае отстъпката за горивата да остане още месец Пазари 252 Заплахата на Путин прати петрола 3% нагоре Енергетика 208 Град в Нидерландия ще се отоплява благодарение на... дейта център Енергетика 2717 Русия стопира петрола за страните, въвели ценовия таван Регулации 2354 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира договорката на Спас Русев за „ Булсатком “ Компании 2336 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Телекомуникации 2309 Nokia и Ericsson напущат Русия и се чака срив на мобилните мрежи Всички вести Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР