Министерство на туризма с позиция към Сдружението на заведенията в

...
Министерство на туризма с позиция към Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Министърът на туризма призова ресторантьорите да преосмислят поведението си, те ѝ искат оставката

Министерство на туризма с позиция към Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията след реакцията на двете организации и желанието им да дадат на съд клиента, платил близо 500 лева сметка за три котлета от телешко месо във Варна.

Припомняме, че преди дни в обществените мрежи клиент разгласява клип, на който се вижда сметката му от обяд във варненски ресторант. Недоволството на клиента идва от  цената на телешкото, която е оповестена за 100 г (по 35 лева), както и че цената е за 1400 г месо, измерено в недопечен тип.

В своята позиция Зарица  Динкова декларира, че като министър на туризма е мощно обезпокоена от сигналите, които Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпраща към българските консуматори.

Вчера, във връзка със станалия изключително известен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалата стихия от реакции в обществените мрежи, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще съдят клиента на заведението, който си разреши да повдигне въпроса за противоречивата комерсиална процедура.

Напомням, че обществото, против което тази асоциация намерено застава беше, и до през днешния ден е толерантно към ресторантьорския бранш, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подкрепи, страната - респективно всички ние - се лиши от многомилионни доходи, които останаха в притежателите на заведения, споделя се в позицията, подписана от министър Динкова.

Неумелото ръководство на тази, а и на други сходни рецесии, нанася непоправими вреди върху имиджа на целия български туризъм, безапелационни са от ведомството.

Призовавам асоциацията на ресторантьорите да премисли цялостното си държание във връзка с клиентите си, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул.

В противоположен случай, ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество, споделя се още в позицията на Министерство на туризма.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията реагираха на мнението на ведомството и желаеха оставката на министъра на туризма Зарица Динкова.

В позицията на притежателите на заведения се показва:  „ отрасловият министър би трябвало да се бори за по-добри условия за развиване на бранша, който обслужва. Нашият не го прави! Липсата на политическа просвета и опит в сектора обаче води до неверни решения, с които се заемат позиции, създаващи рецесии, които ни се постанова да управляваме “.

Те показват, че са разбрали, че не могат да разчитат на Динкова за поддръжка, а вместо да оказва помощ на сектора им, тя му вреди.

„ Изумени сме, че Динкова твърди, че в случай че не преосмислим държанието си, щяло да й бъде мъчно да ни отбрани. Използваме случая да я уведомим, че да се пазиме, можем и сами “, споделят от организациите на заведенията.

Те показват и резултати от анкета, извършена сред членовете им, като 98% от тях считат, че Зарица Динкова би трябвало да подаде оставка поради позицията си по проблема със скъпите стекове.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР