Министерство на транспорта обмисля вариант за свързване на индустриална зона

...
Министерство на транспорта обмисля вариант за свързване на индустриална зона
Коментари Харесай

Свързват Божурище с влак или метро

" Министерство на превоза обмисля вид за свързване на индустриална зона Божурище или с метрото, или с лека градска железница. " Това разгласи пред публицисти министърът на превоза Ивайло Московски, който взе участие във конгрес, отдаден на бъдещето на кохезионната политика на Европейски Съюз.

Министър Московски посочи, че се чака в индустриална зона " Божурище " да работят към 30 хиляди души. Той посочи, че се обмисля опцията вътре в индустриална зона Божурище да стартира построяването на подобен интермодален терминал.

 България с най-вече средства по фонда за стратегически инвестици
България с най-вече средства по фонда за стратегически инвестици

Предстои да влагат 6 милиарда евро у нас по кохезионния фонд

" Разбира се следва да се срещнат екипи, да се видят терените по какъв метод може да стане ", разяснява Московски и добави, че имат подготвеност да работят в тази тенденция, взаимно с сътрудниците си от Министерство на стопанската система и Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

По сходство на Пловдив индустриалната зона в Божурище ще бъде обвързвана с шосе и с железопътен превоз. Московски увери и че се обмислят разнообразни разновидности за финансиране, като за предпроектното изследване могат да бъдат употребявани средства по Оперативна програма " Техническа помощ ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР