Министерство на регионалното развитие и благоустройството трябва незабавно да се

...
Министерство на регионалното развитие и благоустройството трябва незабавно да се
Коментари Харесай

Транспортният бранш обяви протестна готовност: МРРБ спешно да се заеме с тол системата


Министерство на районното развиване и благоустройството би трябвало неотложно да се заеме с многочислените проблеми в тол системата. Това заявяват от превозваческите компании след среща с представители на Министерство на регионалното развитие.

От транспортния бранш подчертават, че това е било среща, на която министърът не участвал.

Министерство на регионалното развитие неотложно би трябвало да върне старите цени на тол-а, които бяха в действие до края на юни 2023 година От страна на ведомството беше стихотворец явен ангажимент сегашните по-високи цени да влязат в действие, откакто министерството се оправи с проблемите в БГТОЛ - проблеми, които не отхвърля. Обещано и неизпълнено. По-евтината ставка би трябвало да бъде възобновена неотложно досега, в който не бъде изработен цялостен одит на тол системата, за което настояваме към този момент няколко години, категорични са от сектора.

След това следва да се откри къде отиват всички пари, които постъпват в тази тол система, тъй като качеството на пътищата ни е плачевно, а средствата от тол-а, съгласно закона, би трябвало да отиват за градеж, поддръжка и рехабилитация на пътищата в страната. Недопустимо е в миг, в който водачите на тежкотоварните ППС са принудени да обикалят стотици километри, чакат с часове по границите и карат по разрушени пътища, да бъде вдигана тол ставката, се споделя още в позицията, публикувана до медиите.

„ Не може и не е редно българският бизнес да заплаща за услуга, която не му се дава! Не на последно място Министерство на регионалното развитие би трябвало да позволи въпроса с несъразмерно високите обезщетителни такси, които БГТОЛ постанова и решението на този проблем да важи освен за бъдещите, само че и за към този момент наложените санкции. Против всякаква логичност е за нарушаване от под 1 лева да се постановат санкции от 750 лева до 2500лв. Важно конкретизиране е, че в по-голяма част от случаите за тези нарушавания превозвачите не са отговорни. Браншът е в протестна подготвеност, тъй като проблемите в БГТОЛ обсъждаме с всеки министър от въвеждането на тол-а у нас, а с изключение на симулирана угриженост и неправилен разговор не виждаме нищо друго отсреща.

Представителите на министерството поеха ангажимент, че настояванията на сектора ще бъдат разисквани сред министрите на Министерство на регионалното развитие, превоза и министър-председателя Николай Денков. Резултатите от това разискване ще научим идващия понеделник - 17 юли 2023 година “, завършват от АЕБТРИ, която обединява Българското обединение на водачите, Европейския транспортен клъстер, Камарата на автомобилните превозвачи в България, Съюзя на интернационалните превозвачи и Сдружение “Аз имам камион ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР