Министерство на правосъдието ще проведе , в който има 557

...
Министерство на правосъдието ще проведе , в който има 557
Коментари Харесай

Стотици кандидати на конкурса за съдебни изпълнители

Министерство на правораздаването ще организира, в който има 557 претенденти, макар пандемията от ковид, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Събирането на толкоз доста хора на едно място по време, когато на открито бушува гибелен и незабележим вирус, провокира доста въпроси, свързани с, които са подхванати, с цел да се обезпечи провеждането на изпита. Част от претендентите са мощно разтревожени, че те може да се окажат незадоволителни, имайки поради огромната численост на участниците, които ще бъдат събрани на закрито място.
Конкурсът е за длъжността „ държавен правосъден реализатор ” при районните съдилища. Свободните места са 36 в 33 правосъдни региона. Кандидатите са 557. Конкурсът се състои от писмен и вербален изпит. В неделя би трябвало да бъде извършен писмения изпит в Интер Експо Център. Въпросите за него са под формата на тест.
 Държавните правосъдни реализатори 15 пъти по-неефективни от частните Държавните правосъдни реализатори 15 пъти по-неефективни от частните
Държавните правосъдни реализатори 15 са пъти по-неефективни от частните, сочат статистически данни. В момента в България има 217 държавни...
При влизане в постройката претендентите ще минават инспекция за премерване на телесната температура. Според регламента, утвърден от правосъдния министър не се позволяват за регистрация претенденти, които са с нараснала телесна температура.
От Министерството на правораздаването обявиха за БГНЕС, че " възбраната за осъществяване на състезания в присъствена форма не се отнася за състезанията, провеждани по реда на Кодекса на труда, Закона за държавния чиновник, Закона за развиването на университетския състав в Република България и други специфични закони ”. Според тях от това е видно, че към сегашния миг не е налице възбрана за осъществяване на конкурс за длъжността „ държавен правосъден реализатор “ в присъствена форма на 10 януари.
Колкото до това по какъв начин ще се обезпечи сигурността на 557 претенденти, с изключение на с мерене на температурата им, от правосъдното министерство обявиха, че е планувано съблюдаване на всички.
„ Размерът на помещението (две хиляди и петстотин квадратни метра площ) разрешава нужната сред участниците отдалеченост. Осигурени са дезинфектанти, наличие на парамедик, а самите участници от самото начало ще са с самостоятелни средства за отбрана (маски или шлемове). През цялото време с такива средства за отбрана ще са и квесторите, както и чиновниците, които ще обезпечават пропускателния режим при регистрацията ”, отговариха от Министерство на правосъдието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР