Министерство на отбраната си е поискало обратно имот до бул.

...
Министерство на отбраната си е поискало обратно имот до бул.
Коментари Харесай

МО си поиска обратно имот в Пловдив

Министерство на защитата си е поискало назад парцел до бул. " Освобождение ", на който в този момент е ситуирана кучешка площадка. Кметът на регион " Източен " съобщи, че за площадката е публикуван акт за общинска благосъстоятелност и ще се упорства да бъде непокътната, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Районът е с минимум зелена повърхност в града и по тази причина администрацията е предложила в Общ устройствен план увеличение на парковата среда, междублокови пространства и детски площадки. Райкметът напомни, че администрацията е предложила огромна част от казармите да се трансфорат в парково пространство и да се свържат с " Лаута ". В последна сметка са проектирани 180 дка парк със смесена мултифункционална зона - територията за просвета, учебно заведение, детска градина, спортни уреди и други такива площи. 

Имотът, който МО си е поискало, е с повърхност от към 15 декара и администрацията на " Източен " го е предложила в Общ устройствен план за озеленяване, като в него има и кучешка площадка. Сега военните желаят да се отстрани терена за домашни любимци, с изказванието, че терен е техен. 

" Обадихме се да питаме за желанията за този регион, не ни дадоха отговор. Ние твърдим, че този терен за кучешката площадка е наш, с акт за общинска благосъстоятелност издаден  през 2013 година Няма други актове. През 2016 година е бил формиран акт за държавна благосъстоятелност " - изясни.

В Общ устройствен план вместо територия за озеленяване теренът е записан като смесена мултифункционална зона. Райкметът съобщи, че ще настоява този парцел да се резервира общински и да остане кучешката площадка.

Припомняме, че . Според бъдещия Общ устройствен план там ще се строи затворен комплекс, сходен на прилежащия " Елит ".

Сега районната администрация още веднъж ще инициира посредством регионалния шеф и посредством депутатите ГЕРБ-СДС да се разбере желанието на МО за терените на някогашните казарми, които са с отпаднала нужда. Припомняме, че предходната градска администрация неведнъж е упорствала те да се дарят на община Пловдив. Общата повърхност на казармите е 550 дка. 

" Вижда се, че в случай че има предпочитание от страна на страната, ние можем да възползваме доста добре. Пример е ул. " Георги Странски ", която се проектира сега, за пряк изход на бул. " Санкт Петербург " " - уточни. 

Районният кмет съобщи, че е обезпокоен от заложената в Годишната стратегия за ръководство на общинска благосъстоятелност продажба посредством търг на 5 парцела на ул. " Варна " и ул. " Толстой ", тъй като средствата няма да се дават на региона. Новото предложение в този момент е тези терени да отпаднат от програмата и там, със средства на районната администрация, да се построи паркова среда.

Друго значимо предложение е огромна община да трансферира на районните кметства част от дейностите по ремонт на улиците. 

Цялото изказване на гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР