Министерство на отбраната на САЩ отрича да е имало инцидент

...
Министерство на отбраната на САЩ отрича да е имало инцидент
Коментари Харесай

САЩ отрича за инцидент с ядрена подводница край Курилските острови

Министерство на защитата на Съединени американски щати отхвърля да е имало случай с подводница във водите наоколо до Курилските острови.

Американска подводница не е навлизала в съветски териториални води , а е правила пренасяне единствено в интернационалните води , се показва в известие на Пентагона.

Министерството декларира: Тезата на Русия за извършена от нас интервенция в нейни териториални води не е истина. Изявлението е на командващия Индо-тихоокенския корпус Кайл Рейнс . Утвърджава се и че американските сили в региона реализират полети и морски интервенции само и единствено в интернационалните води и небе и изцяло безвредно.

Вчера съветското министерство на защитата заяви за случай , при който са " употребявани съответните ограничения ", с цел да бъде прогонена американска подводница. Според известието нуклеарната подводница е навлязла в съветските териториални води по време на провеждащо се от РФ обучение наоколо до острова Уруп, Южните Курилски острови. От РФ оповестиха, че откакто първото предизвестие е било пренебрегнати, са подхванати ответни и съответни ограничения от страна на фрегата " Маршал Шапошников ", без да прецизират какви са били те.
 Американска подводница нарушила съветски води
Американска подводница нарушила съветски води

Москва е поискала пояснения за случая

Министерство на защитата на Руската федерация показа и нота на военното аташе на Съединени американски щати, в която се показва, че случаят се преглежда като жестоко нарушаване на интернационалното право и провокация от страна на Съединени американски щати, която е сложила под риск националната сигурност на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР