Министерство на образованието и науката одобри за финансиране проектите на

...
Министерство на образованието и науката одобри за финансиране проектите на
Коментари Харесай

Одобриха за финансиране проекти на 2 училища в Мездра за изграждане и основен ремонт на спортни площадки /снимки/

Министерство на образованието и науката утвърди за финансиране плановете на 496 учебни заведения в цялата страна по Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024-2027 година 120 от утвърдените планове са по Модул 1 „ Проектиране и създаване на нови физкултурни салони “ и по Модул 2 „ Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони “, а останалите 376 - по Модул 3 „ Изграждане и главен ремонт на открити спортни площадки “. За осъществяване на програмата от държавния бюджет ще бъдат отпуснати безплатно над 188 млн. лева. 
Сред утвърдените за финансиране планови оферти по Модул 3 са плановете на две учебни заведения в община Мездра - за създаване на нова спортна площадка в ОУ „ Христо Ботев “ - гр. Мездра и за главен ремонт на съществуваща спортна площадка в СУ „ Св. Климент Охридски “ - с. Зверино. Одобреното финансиране за реализирането на първия план е 194 210 лева, а на втория - 90 000 лева Спортната площадка, която ще бъде построена в ОУ „ Христо Ботев “, e с приблизителна повърхност от 995 кв. м., а тази в СУ „ Св. Климент Охридски “ - с повърхност 984 кв. м. и размери: дължина - 60 м и широчина - 16,4 м. От новите придобивки ще се възползват повече от 500 възпитаници, които се образоват в двете образователни заведения. 
Крайният период за осъществяване и отчитане на всички утвърдени за финансиране действия по плановете е 31 декември 2027 г. 
Целта на програмата по Модул 3 е възстановяване на изискванията за осъществяване на образователните часове по физическо образование и спорт навън, а предстоящите резултати - поощряване на физическата интензивност и поддръжката за здравословен метод на живот измежду подрастващите; основаване на съвременна спортна база в учебните заведения за разпространение на физическото образование и спорт като част от образователния процес; подкрепяне на дейностите, ориентирани към намаление на каузи на прибързано напусналите просветителната система; основаване на привички и умения у подрастващите да спортуват от ранна ученическа възраст; поддръжка на предварителната защита и намаляването на тютюнопушенето измежду младежите, използването на алкохол и опиати и превъзмогване на неподходящите трендове в здравословното положение на подрастващите, последица от незадоволителната двигателна интензивност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР