Министерство на младежта и спорта представи на федерациите, администриращи олимпийски

...
Министерство на младежта и спорта представи на федерациите, администриращи олимпийски
Коментари Харесай

ММС представи новите форми за отчетност

Министерство на младежта и спорта показа на федерациите, администриращи олимпийски спортове, новите форми на отчитане за по-голяма бистрота при изразходването на обществения запас за спорт, заяви пресцентърът на ММС.

Задължението е заложено в договорите за 2024 година, които централите подписаха с ММС за приемане на финансово подкрепяне по стратегиите за олимпийска подготовка и за развиване на спорта за високи достижения при олимпийските спортове.

Новите формуляри при отчеността плануват даване на информация към министерството за разходваните средства за подготовка и възобновяване на спортистите, за държавния и интернационалния състезателен календар, за материално-техническото обезпечаване, наеми и организационни разноски.

Базата данни ще се регистрира на всеки три месеца в период до края на месеца, идващ отчетния интервал. Важен миг е, че информацията ще се разгласява както на интернет страниците на спортните федерации, по този начин и на уеб страницата на ММС. По този метод се залага повишение на прозрачността и усилване на контрола при изразходването на държавните средства.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и заместникът му проф. Даниела Дашева показаха убеденост, че новите форми на отчетност ще бъдат от изгода и за федерациите, и за ММС, което ще благоприятства работата при обезпечаването на все по-добри условия за подготовка на спортистите ни.
 ММС финансира федерациите по неолимпийски спортове с 4,7 млн. лв.
ММС финансира федерациите по неолимпийски спортове с 4,7 млн. лв.

Средства ще получат 25 федерации
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР