Министерство на културата не е нова територия за мен, работя

...
Министерство на културата не е нова територия за мен, работя
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Не само финансирането е проблем, а и отношението в обществото към културата

" Министерство на културата не е нова територия за мен, работя в структури, които са към Министерство на културата от много години, тъй че беше елементарно да вляза с усмивка ", сподели в " Още от деня " Найден Тодоров, министър на културата, шеф на Софийска филхармония.

" От маестро министър се става мъчно, само че най-малко атмосферата не ми е непозната ", призна Найден Тодоров.

И показа, че е отказвал 2-3 пъти преди, само че има някои проблеми в тази сфера, за които си е задал въпроса дали са решими или нерешими и може ли да направи нещо за тях.

" Не считам, е един човек може да оправи културата в България, само че считам, че всички дружно могат да го създадат ", означи министърът и акцентира, че се е съгласил, тъй като това е нещо краткотрайно.

Не единствено недофинансирането е проблем, проблем е неналичието на задоволително отношение в обществото към културата, уточни Найден Тодоров.

" Ние под просвета разбираме нещо, което е в действителност е доста дребна част от цялата просвета - културно завещание, изкуство. Култура е всичко - просвета е методът, по който се случва образованието, просвета е по какъв начин приказваме един с различен, просвета е методът, по който не се съгласяваме с нашия конкурент и изкуствата са това, което ни приучва да бъдем по-толерантни към непознатото мнение ", разяснява маестро Тодоров.

И акцентира, че първото, с което се захваща в министерството, е спокойствието.

" Хората на културата би трябвало да са първите, които да накарат обществото малко да улегне в своята прочувствена реакция, с цел да можем по-късно да реагираме в действителност интелигентно на всички проблеми ", съобщи служебният министър на културата.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР