Министерство на културата е оприличавано на социалното и това трябва

...
Министерство на културата е оприличавано на социалното и това трябва
Коментари Харесай

Атанасов: Министерство на културата е оприличавано на социалното и това трябва да спре


Министерство на културата е оприличавано на общественото и това би трябвало да спре. Това съобщи в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия министърът на културата Атанас Атанасов.

„ Трябва да спомогнем да изградим такава среда, че най-хубавите, работливите и инициативните да са на първа линия и да бъдат възнаградени. Не може всичко да се самоиздържа, когато приказваме за просвета. Трябва да стартираме да гледаме нещата по по-различен метод. виждам, че по-скоро имаме вяра, че би трябвало всичко в страната да се устоя “, акцентира той.

По думите му това, което липсва в бранш „ Култура “, са ясните правила, критерии и бистрота на процесите.

Атанасов е оптимист за Националния кино център и работата, която следва с новия изпълнителен шеф Петър Тодоров.

Според него приоритет би трябвало да е да запазим това, което имаме като просвета.

„ Да запазим това, което сме построили в историята си. Ясно, изрично и със самочувствие да се заявим като българи на международната сцена. Крайната цел на културната политика, съгласно мен, би трябвало да е както да се укрепи националното, по този начин и да се гони международното равнище. Трябва да се стигне до него с това, което сме ние “, разяснява министърът.

Той бе безапелационен, че надълбоко има вяра в българите и българския народ.

„ Неслучайно още сме тук, тъй като сме запазили истината в себе си. Рано или късно, тя ще спечелва. Не мисля за имената, които са седели на моя стол преди мен. Не е от липса на почитание. За мен е значимо да се концертирам върху настоящето и проблемите, които имаме през днешния ден. Искам да дам всичко от себе си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР