Министерство на икономиката и немската фирма Леони подписаха договор за

...
Министерство на икономиката и немската фирма Леони подписаха договор за
Коментари Харесай

Германски инвеститор разкрива над 2 000 работни места в Плевенско

Министерство на стопанската система и немската компания " Леони " подписаха контракт за създаване за цех за електрическо окабеляване и системи в автомобилния бранш в Плевен. С него се чака да се открият над 2 000 работни места. Стойността на плана е 32 млн. евро, който ще бъде употребен за строителство и машини за съоръжение. На брифинг в Министерство н стопанската система инвестицията показа заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев.

Той благодари както на цех " Леони " и уточни, че това е една от най-големите компании в Европа за произвеждане на електрическо окабеляване и системи в автомобилния бранш. В края на тази година ще започва построяването на завода, а от 2020 година са чака да отвори порти.

Зам.-министър Манолев съобщи, че се надява с построяването на идния цех да се усъвършенства неведнъж пазара на труда, както и икономическото положение в Плевен.

" Ние работим дружно от предходната година и имахме известни законодателни проблеми, които към този момент са изчистени ", установи той и добави, че от министерство на стопанската система са получили поддръжката на Народното събрание за създаване на предприятието в Плевен.

Манолов напомни, че предходната година цех " Мултивак " е почнал да влага в страна, а тази година това направи и " Леони ". Той акцентира, че като цяло икономическите ни връзки с Германия бележат висок растеж, като близо 90% от немските компании са почнали да влагат в България. Други 1 500 немски компании имат бизнес връзки с България.

От своя страна регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров също благодари на цех " Леони " за проявения интерес да влага в региона на Плевен и съобщи, че тази инвестиция се чака даде един доста добър подтик на целия район.

Директорът на фабрики " Леони " Ралф Зингман уточни, че се е срещнал със заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев през септември месец предходната година и е получил неговото утвърждение да изградят цех в Плевен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР