Министерство на икономиката и индустрията въведе електронен документооборот в рамките

...
Министерство на икономиката и индустрията въведе електронен документооборот в рамките
Коментари Харесай

Министерство на икономиката ограничава хартиените документи

Министерство на стопанската система и промишлеността вкара електронен документооборот в границите на своята конструкция. Още със своето встъпване в служба министър Никола Стоянов разпореди на административните звена в институцията до началото на 2023 година да бъдат изпълнени всички нужни ограничения за ограничение на хартията, написа.

Въвеждането на електронния документооборот е отлагано години наред . Като част от програмата за въвеждане на електронно ръководство в страната, oще през 2018 година са изпратени рекомендации на национално равнище за въвеждане на електронен документооборот към всички министерства. Въпреки това досега процесът по въвеждането му в Министерство на стопанската система и промишлеността не е бил приключен.

В рамките на последните няколко месеца бяха изпълнени всички нужни стъпки за действителното въвеждане на електронния документооборот в министерството. Документите в администрацията към този момент се преглеждат и подписват от чиновниците електронно. На хартия остават само документи адресирани към външни получатели. Това ще увеличи успеваемостта на администрацията и ще разреши по-бързата обработка на документите.

„ Едно доста закъсняло деяние, което трябваше да осъществим единствено за няколко месеца. Министерството на стопанската система и промишлеността би трябвало да бъде мотор на административната промяна, която да облекчава хората и бизнеса. На този декор институцията продължаваше да обработва документите на хартия, с което се губеше време и запаси “, разяснява министър Никола Стоянов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР