Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се

...
Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се
Коментари Харесай

Даниел Петров, „Възраждане“: Министерство на финансите в лицето на Асен Василев се готви да извърши нарушение на Конституцията

Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се готви да извърши нарушаване на Конституцията и следващото национално изменничество. Ние от „ Възраждане “ се разгласяваме изрично срещу това желание и ще сезираме виновните институции включително и прокуратурата. Това сподели в декларация от парламентарната естрада Даниел Петров от ПГ „ Възраждане “ във връзка със земите от Държавния аграрен фонд.

Според " Възраждане " с продажбата на тези земи ще се даде опция на избрани лица да закупят за жълти стотинки една пета от Държавния аграрен фонд. 

„ От „ Възраждане “ изрично възразяваме против това желание на Асен Василев и подсещаме, че в Конституцията на България е написано, че държавните парцели се стопанисват и ръководят в полза на жителите и обществото, а земята е главно национално благосъстояние, което се употребява от особената протекция на страната и обществото ”, уточни още Петров в декларацията.

„ Това е земеделската земя, с която се оземляват дребните аграрни производители – това са пасищата, мерите, ливадите, които се употребяват от българските животновъди ”, сподели Петров. 

Петров напомни, че на собствен брифинг Асен Василев е отрекъл да има заложени такива доходи в бюджета за 2024 година: " Отрече и излъга. На въпроси на публицисти дали средствата не са заложени в бюджетната прогноза за 2025 година, която е неразделна част от Закона за държавния бюджет – той отговори: нито в бюджета, нито в бюджетната прогноза за 2025 година Но в бюджетната прогноза, която е обществена, има доход от тъкмо 340 млн. лева, още по-интересното е, че има и мнение от Министерство на земеделието, което е отрицателно. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg