Министерство на финансите иска въвеждане на видеонаблюдение в данъчните складове.

...
Министерство на финансите иска въвеждане на видеонаблюдение в данъчните складове.
Коментари Харесай

Точим горива през масла, достатъчни да боядисат кофражите на цяла Европа

Министерство на финансите желае въвеждане на видеонаблюдение в данъчните хранилища. Това стана ясно от коментара на финансовия министър Владислав Горанов пред медиите в Народното събрание.

Наблюдение ще има на входовете и изходите на данъчните хранилища. Ще се следят и точките за въвеждане, които регистрират изведените количества. Така страната ще е сигурна, че не се вършат операции на данните за извежданите количества. Ще има условия към камерите да могат да записват ясно номерата на МПС-та, които извеждат стоката. Ще има ограничения и за освободените от данък крайни консуматори.

Бензин се употребил за разредител и за кофражни масла. Оказва се, че произвеждаме кофражни масла, задоволителни да боядисаме кофражите на цяла Европа. Това провокирало подозрението на МФ.

Идеята на ведомството на Владислав Горанов е да се избегне човешкия фактор на надзор в данъчните хранилища. Мярката можела да бъде въведена в период от 3 до шест месеца. Горанов е безапелационен, че въвеждането на камерите ще е за сметка на притежателите на хранилища. Разходите, съгласно него, нямало да са огромни.

Финансовият министър се застъпи и за въвеждане на системата " бонус малус ". Използването на системата бонус малус изключително в наложителното обезпечаване е мярка, която ще дисциплинира водачите, разяснява той пред медиите в Народното събрание. Трябва да се откри баланс в това кои ще са тези нарушавания, които ще въздействат в обсега на повишаването на гражданската отговорност.

В цяла Европа сходни модели работят, акцентира финансист номер едно. Искаме проблеми с дисциплината на водачите по пътищата, сподели още той. А "
бонус малус " ще помогне за възстановяване на дисциплината, защото носела повече позитиви. Нейното въвеждане даже е закъсняло, по мнението му. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР