Министерство на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор

...
Министерство на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор
Коментари Харесай

Министерският съвет гласува договор за 7 карго кораба с втечнен газ

Министерство на енергетиката ще направи предложение за подписване на контракт за седем карго кораба с полутечен природен газ, които ще подобрят енергийната сигурност на България. Това сподели в четвъртък министър председателят в оставка Кирил Петков преди началото на съвещание на Министерския съвет.

Той показа последните 7 целта на държавното управление и акцентира, че това може да е последното съвещание на Министерския съвет, откакто по-рано денем Българска социалистическа партия третия мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

„ Условието за приемане на тези количества е идващият месец служебното държавно управление и служебното Министерство на енергетиката да обезпечат нужната инфраструктура от Гърция и Турция. Този контракт, който през днешния ден ще бъде препоръчан, е значима стъпка на екипа, взаимно с Европейската комисия, за обезпечаване на природен газ за зимните месеци “, сподели Петков.

По думите му количеството газ, доставено със седемте кораба, ще обезпечи потреблението на страната за идващите 6 месеца. "Доставката на LNG ще усъвършенства енергийната сигурност на България ", сподели още Петков.

Той добави, че по този метод актуалното държавно управление в оставка обезпечава последователност по енергийната тематика с бъдещия длъжностен кабинет.

Друг приоритет на Министерския съвет е да одобри новата стратегия за отплата на цената на тока за бизнеса, считано от 1 юли до 30 септември .

За крайните консуматори ще се обезпечи таванът от 250 лева Така държавното управление подсигурява предвидимост за бизнеса и ще помогне на 633 000 небитови крайни клиенти, уточни Петков.

Той добави, че държавното управление ще отпусне 150 млн. лева за мярката за понижаване на цената на горивата с 25 ст. при зареждането на бензиностанции.

Ще стартира и работата на работна група сред организация "Митници " и Национална организация за приходите (НАП) за ограничение на износа на нефтени артикули с съветски генезис, считано от 5 декември. Изпълнението на дерогацията на Европейски Съюз ще даде опция за по-голямо предложение на горива на българския пазар и това ще потисне цената на горивата, сподели министър-председателят в оставка.

Друго решение, което кабинетът ще предложи, е за финансиране на 302 плана за 196 български общини, които общо са с население от 5,9 млн. души.

Правителството през днешния ден отпуска 50 млн. лева за ремонт на 175 детски градини и учебни заведения в цялата страна. Средствата ще бъдат употребявани предпочитано за ремонт на покриви и за енергоспестяващи ограничения.

Също по този начин държавното управление в оставка ще изслуша отчета на вицепремиера и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов по отношение на нарушаванията при инспекцията на Топлоелектрическа централа "Брикел ", както и глобите, които следва да бъдат наложени, "за да дишат жителите на Гълъбово чист въздух ", сподели Петков.

Като част от антикорупционната стратегия на държавното управление през днешния ден ще бъде показан и подготвен законопроект от Министерството на правораздаването за отбрана на лицата, които оферират и подават сигнали за корупция и други нарушавания. Това е една от законодателните ограничения, нужни за приемане на средствата по Плана за възобновяване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР