Министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта

...
Министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта
Коментари Харесай

Очаква се засилен трафик на магистралите и към зимните курорти

Министерствата на вътрешните работи, на районното развиване и на превоза набелязаха превантивни ограничения за сигурност по отношение на предстоящото усилване на трафика в трите почивни дни към националния празник Трети март. Заради неприятното време трите ведомства припомнят на водачите да приготвят колите си за придвижване в зимни условия и да карат извънредно деликатно.

Предприети са ограничения за опесъчаване на автомагистралите, екипи на пътна полиция ще контролират придвижването, в случай че се постанова, на основни места и на входно-изходните артерии в огромните градове.

Осигурено е дежурство на пожарните и избавителните елементи по райони, в това число и в региона на тържествата на връх Шипка. Следят се и равнищата по поречията на реките в Югоизточната част на страната.

Движението по граничните пунктове е обикновено, дежурните екипи имат подготвеност да поемат упования по-засилен трафик през почивните дни. Има подготвеност при утежняване на пътната конюнктура да се прибегне и до краткотрайна организация на придвижването и да се стопират избрани сектори или цели пътища до почистването им.

Пътищата, на които се чака най-голямо натоварване, са Е-79 (София-Кулата), автомагистралите " Струма ", " Тракия ", Хемус, пътищата София-Варна, В. Търново-Русе, както и към огромните зимни курорти.

На 3 март, когато е националният празник, проходът " Шипка " ще бъде затворен и през него няма да се позволяват моторни транспортни средства от входовете му откъм Габрово и Стара Загора. Там жителите ще могат да паркират на методите на специфични буферни паркинги. Желаещите да се качат на паметника-костница, ще могат да го създадат пеш.

Силите на реда няма за позволяват хора, използвали алкохол или такива, които са в несъответстващо положение край обектите на тържествата. До местата, където са планувани тържествени събития, няма да бъдат допускани хора с обемисти багажи, въоръжени лица, внасянето на пиротехника. Около 600 униформени са ангажирани в защитата на тържествата на Шипка. Ще бъде обезпечена защита на всички обществени прояви, засилено ще е вниманието на служителите на реда към места, на които има скупчване на хора – гари, автогари, тържествени събития. Служителите на реда насочат апел към жителите да бъдат бдителни за парите и движимостите си, както и да не оставят без контрол багажа си.

Организация на придвижването по отношение на празника в София

Забранява се влизането на пътни транспортни средства в двете направления, престоят и паркирането, както следва:
От 08.00 часа до 12.30 часа на 3 март:
- по ул. " Оборище " сред бул. " Васил Левски " и ул. " Г. С. Раковски " ;
- по ул. " Московска " сред бул. " Васил Левски " и ул. " Г. С. Раковски " ;
- по ул. " 11-ти август " сред бул. " Княз Ал. Дондуков " и пл. " Св. Ал. Невски " ;
- по ул. " 15-ти ноември " сред бул. " Цар Освободител " и пл. " Св. Ал. Невски ".

От 14.00 часа до 21.00 часа на 3 март:
- по бул. " Цар Освободител " сред бул. " Васил Левски " и ул. " Г. С. Раковски " ;
- по ул. " 15-ти ноември " сред бул. " Цар Освободител " и пл. " Св. Ал. Невски " ;
- по ул. " Аксаков " сред бул. " Васил Левски " и ул. " Г. С. Раковски " ;
- по ул. " Цар Шишман " сред ул. " Славянска " и пл. " Народно заседание " ;
- по ул. " 6-ти септември " сред ул. " Славянска " и бул. " Цар Освободител " ;
- по ул. " Хаджи Димитър " сред бул. " Васил Левски " и ул. " Цар Шишман ".
От 11.30 до 12.30 часа на 3 март по ул. " Леге " сред ул. " Съборна " и пл. " Атанас Буров ".

Забранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства като се изключи колите, осигуряващи мероприятията, както следва:

От 14.00 часа на 2 март до 21.00 часа на 3 март по ул. " Оборище " сред ул. " Г. С. Раковски " и ул. " 11-ти август " и да се закрият базарите за художествени творби.
От 07.00 часа до 12.30 часа на 3 март:
- на паркинга на пл. " Николай Гяуров " ;
От 07.00 часа до 21.00 часа на 3 март:
- на паркингите на пл. " Народно заседание " ;
- на паркингите на пл. " Св. Александър Невски " ;
- на ул. " Оборище " сред ул. " Г. С. Раковски " и бул. " Васил Левски ".

От 21.00 часа до привършване на тържествата на 3 март, единствено при нужда и по преценка на отдел " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Цар Освободител " сред ул. " 15-ти ноември " и ул. " Г. С. Раковски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР