Министерският съвет взе решение заместник министър-председателят по икономическите политики и

...
Министерският съвет взе решение заместник министър-председателят по икономическите политики и
Коментари Харесай

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията ще осъществява държавната политика в областта на пощенските услуги и ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Български пощи” ЕАД

Министерският съвет взе решение заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията да реализира държавната политика в региона на пощенските услуги. Като министър на превоза той ще упражнява и правата на страната като едноличен притежател на капитала на „ Български пощи ” ЕАД.

Промяната е нужна, с цел да може способените органи в пощенския бранш, в това число и за ръководство на сдружението, да се приведат в сходство със структурата на служебното държавно управление. Законът за пощенските услуги изисква Министерският съвет да дефинира съответен заместител министър-председател, виновен за пощенските услуги. Освен това от края на 2021 година функционалностите на принципал на „ Български пощи ” се извършват от заместител министър-председателя по дейно ръководство. В служебното държавно управление не е включен заместител министър-председател с такива функционалности и по тази причина те се разпореждат на министъра на превоза и известията.

Управлението на пощенския бранш и упражняването на пълномощията на страната като едноличен притежател на капитала на „ Български пощи ” ЕАД обичайно спадат в отрасловата подготвеност на министъра на превоза и известията. Администрацията на министерството разполага с опит и експертен потенциал за реализирането на тези действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР