Министерският съвет внесе законопроекта за механизма за разследване на главния

...
Министерският съвет внесе законопроекта за механизма за разследване на главния
Коментари Харесай

Христов: Тези, които най-много искаха приемане на законопроекта за разследване на главния прокурор, не бяха в зала

Министерският съвет внесе законопроекта за механизма за следствие на основния прокурор на 30 декември - време, в което Народното събрание почива. Това е един сериозен законопроект, който изискваше доста работа и не ни стигна времето, съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Припомни, че преди пет дни в Народно събрание не се събра кворум: " Тези, които най-вече желаеха да бъде признат този закон, а точно представителите на Политическа партия и Демократична България и техните водачи ги нямаше в пленарна зала. "

Коментира предпоследното място на България по битка с корупцията съгласно статистика, огласена през днешния ден, и призна, че това не е добър отзив за страната ни. Акцентира обаче, че значително този резултат е поради нашите лични старания в Европейски Съюз да хиперболизираме говоренето във връзка с корупцията.

" Разбира се, това не ни оправдава. Амбицията е в идващия парламент всички законопроекти, които са свързани с Плана за възобновяване и резистентност, както и приемането ни в еврозоната, да бъдат признати ", означи той.

Румен Христов сподели, че настроенията на регионалните структури на Съюз на демократичните сили са да бъде продължена сполучливата коалиция с ГЕРБ и за 49-ия парламент. Допълни, че в петък ще се организира Национален съвет, на който ще бъде взето това решение.

Призна, че е имало подмятания Съюз на демократичните сили да се причисли към обединението на Политическа партия и Демократична България, само че акцентира изрично, че за тях " Продължаваме Промяната " е една нова лява групировка. Заяви, че Съюз на демократичните сили не е получавал публична покана.

" Големи са разминаванията във връзка с икономическата политика, във връзка с това по какъв начин да се развива българската стопанска система, бюджетът, бюджетният недостиг и няма по какъв начин да бъдем с тях. "

Румен Христов разяснява и тематиката за въглищните ни централи, като сподели, че е по-добре да загубим част от средствата по Плана за възобновяване и резистентност, само че да централите, тъй като по този начин осигуряваме енергийната самостоятелност на България и на Балканите и резервираме работните места на хилядите, работещи там.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР