Министерският съвет възложи на Държавния авиационен оператор да оказва медицинска

...
Министерският съвет възложи на Държавния авиационен оператор да оказва медицинска
Коментари Харесай

Авиоотрядът поема спешната помощ по въздуха, реши служебният кабинет

Министерският съвет разпореди на Държавния авиационен оператор да оказва здравна помощ по въздух. 

Намерението на служебното държавно управление разгласи при започване на държавното съвещание министър председателят Гълъб Донев, като акцентира: " Нямаме подозрение, че това е работещото решение в интерес на българските жители ". След съвещанието служебният транспортен министър Христо Алексиев изясни и за какво са подхванали тази стъпка. 

" Правителственият авиоотряд има дълготраен опит, това е удачната конструкция, която би трябвало да бъде надградена и да прави тази услуга. Държавата напълно поема този ангажимент. Спешната здравна помощ по въздух се обезпечава и финансира от страната и ще бъде налична до всеки жител. И ще бъде безусловно безвъзмездна ", изясни Алексиев. Според него страната няма време за опити, защото става въпрос за здравето и живота на хората.

Пред журналисти министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев пък разгласи, че първият хеликоптер за оказване на незабавна здравна помощ ще бъде доставен до 15 декември, а останалите пет - до 2025 година ( ). 

 

А преди началото на държавното съвещание служебният министър председател Гълъб Донев насочи коментара си в посока идните избори. Според него последните промени в Изборния кодекс основават неясноти и забележими компликации. Той посочи и че служебният кабинет не се намесва в изборната акция и не работи за една или друга групировка. 

" По-малко от 40 дни остават до 2 април - датата за предварителните парламентарни избори. Правим нужното, с цел да подкрепим способния орган ЦИК за провеждането на изборите. Ние ще осъществим нашите отговорности, само че отговорите на всички съществени въпроси - каква ще е изборната интензивност, какво доверие ще засвидетелстват жителите и каква настройка ще бъде в идващото Народно заседание, зависи единствено и само от партиите и обединението ", сподели Донев. 

Той акцентира, че кабинетът чака " стабилно парламентарно болшинство ". " В оставащите 40 дни партиите разполагат с време да завоюват гласоподавателите с ясни политически послания ", добави Донев. 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР