Министерският съвет в оставка отпусна 114 милиона лева на София.

...
Министерският съвет в оставка отпусна 114 милиона лева на София.
Коментари Харесай

Министерският съвет в оставка отпусна 114 милиона лева на София

Министерският съвет в оставка отпусна 114 милиона лв. на София. От тях 40 млн. лева са за създаване на линия 3, стадий 3, лот 2 на Метро - София в сектор ш. „ Шипка " - ж.к. Гео Милев " (р-н „ Слатина " ) - София Тех Парк/Зала „ Арена Армеец - бул. „ Цариградско шосе ", в това число за създаване на съпътстваща инженерна инфраструктура, паркинг към метростанция и придобиване на метровлакове. Средствата са нужни на общината за финансиране на започващи строително- монтажни работи на трета метролиния, както и за доставка на метровлакове, написа " Факти ".

4 млн. лева са за вътрешноградския превоз. С това ще се обезпечи опция за компенсиране в по-голяма степен на чистите разноски от изпълняваните услуги в сходство с Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007 година по отношение на публичните услуги за пътнически транспорт с железопътен и авто превоз и за анулация на регламенти (ЕИО) № 1191/69 и (ЕИО) № 1107/70 на Съвета, като ще се основат предпоставки за безпроблемното функциогиране на публичния градски превоз на територията на столицата.

Средствата по бюджета на Столична община се дават за сметка на плануваните средства по централния бюджет за 2022 година

Със заключителните разпореждания на постановлението се предлага изменение на член 12, алинея 1, т. 2 от Постановление № 31 на Министерския съвет от 2022 година за осъществяването на държавния бюджет на Република България за 2022 година, с което се обезпечават спомагателни средства за покриване на понижените доходи от използването на цени за публични пътнически транспорти за избрани категории жители, планувани в нормативните актове, в размер на 20 млн. лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР