Министерският съвет упълномощи заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на

...
Министерският съвет упълномощи заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на
Коментари Харесай

Актуализира се договорът между България и рейтинговата агенция Moody’s Investors Service

Министерският съвет упълномощи заместител министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите да изрази единодушие от името на Република България с писмото за смяна на Договора за рейтинг сред Република България и рейтингова организация Moody’s Investors Service. Писмото за смяна всъщност не трансформира съществуващите досега връзки сред България и рейтинговата организация.

Договорът е подписан на 31 май 2005 година, като последно е бил обновен през 2015 година и според уговорка от него рейтинговата организация си резервира правото да поправя таксите на годишна основа със единодушието на емитента. Промяната е обоснована с възходящите разноски на организацията, като средствата за застраховане на заплащането са планувани по бюджета на Министерството на финансите.

Необходимостта от правно контролирани връзки сред Република България и рейтингова организация Moody’ s Investors Service се обуславя от обстоятелството, че съществуването на кредитни рейтинги, присъдени от интернационално приети рейтингови организации, е основно изискване за застраховане достъпа на страната до финансовите пазари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР