Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да подпише от името

...
Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да подпише от името
Коментари Харесай

Упълномощиха Асен Василев да променя на Договора за рейтинг между България и Moody`s Investors Service

Министерският съвет упълномощи министъра на финансите да подпише от името на Република България писмо за смяна на Договора за рейтинг сред страната ни и организацията за кредитен рейтинг Moody's Investors Service. 

Договорът е подписан на 31 май 2005 година, като последно е бил обновен през 2022 година Писмото всъщност не трансформира съществуващите досега връзки сред България и рейтинговата организация. Съгласно уговорка от контракта рейтинговата организация си резервира правото да поправя таксите на годишна основа със единодушието на емитента.

Промяната е обоснована от възходящите разноски на Moody's Investors Service, като средствата за застраховане на заплащането са планувани по бюджета на Министерството на финансите. 

Необходимостта от правно контролирани връзки сред страната ни и Moody's Investors Service се обуславя от обстоятелството, че съществуването на кредитни рейтинги, присъдени от интернационално приети рейтингови организации, е основно изискване за застраховане на достъпа на страната до финансовите пазари.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР