Министерският съвет ще започне процедурата по отпускане на 1 млн.

...
Министерският съвет ще започне процедурата по отпускане на 1 млн.
Коментари Харесай

Правителството ще отпусне 1 млн. лв. на Бургас и Камено за справяне с щетите от наводненията

Министерският съвет ще стартира процедурата по разпределяне на 1 млн. лв. на общините Бургас и Камено, с които да бъдат покрити разноските за аварийно-възстановителна действия и подкрепяне на потърпевшите след наводненията. Това е решено след среща сред премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав дДончев и финансовият министър Владислав Горанов.

По-голямата част от сумата - 600 хиляди лева, ще бъде отпусната на община Камено, а останалите 400 хиляди лева са за Бургас.

В момента няколко екипа разказват на място вредите, главно на обществената инфраструктура. Очаква се работата им да завърши до понеделник идната седмица, уточни вицепремиерът Дончев, който е и ръководител на междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

Заделеният запас на комисията до края на тази година е над 2 млн. лв., заяви Дончев. По думите му има подготвеност да бъде възложен както за директно справяне с бедствията, по този начин и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината. Когато бъде направена точната информация за всички осъществени действия и нужни заплащания, държавното управление ще вземе решение от коя бюджетна стратегия и какво в допълнение финансиране ще бъде отпуснато.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР