Министерският съвет ще проведе заседание от 12 ч., съобщиха от

...
Министерският съвет ще проведе заседание от 12 ч., съобщиха от
Коментари Харесай

Министрите ще одобрят национална позиция по напрежението около Украйна

Министерският съвет ще организира съвещание от 12 ч., оповестиха от пресцентъра на държавното управление. В предварителния дневен ред са включени шест точки.

Правителството ще утвърди план на национална позиция по отношение на напрежението към Украйна, която ще бъде показана от министъра на защитата.

Министрите ще вземат решение за установяване на шеф на България в Черноморската банка за търговия и развиване, заместник-управител за България в МВФ, шеф на България в съвета на шефовете на Международната капиталова банка и началник на българската делегация в Съвета на Международната банка за икономическо съдействие и член на съвета. Вносител на предлагането е заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите.

Ще бъде утвърден и план на съглашение сред България и Международната банка за възобновяване и развиване за изменение на заемните съглашения на България с МБВР, свързани с отдръпването на банката от потреблението на ЛИБОР като референтен лихвен %, съдържащо се в съобщение на Световната банка от 11 август 2021 година и писмо-отговор на България. Вносител е заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите.

Министрите ще одобрят и план на закон за изменение и допълнение на Закона за плажетните услуги платежните системи, който е импортиран от заместител министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите.

Министерският съвет ще разиска план на закон за изменение и допълнение на Закона за водите, импортиран от заместител министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите.

В дневния ред е и точката за приемане на допълнение на наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, призната с Постановление на Министерски съвет № 293 от 2011 година, които са импортирани от министъра на опазването на здравето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР