Министерският съвет ще одобри проект на национална позиция във връзка

...
Министерският съвет ще одобри проект на национална позиция във връзка
Коментари Харесай

МС одобрява проект на национална позиция по напрежението около Украйна

Министерският съвет ще утвърди план на национална позиция по отношение на напрежението към Украйна. Министърът на защитата ще предложи ограничения за подсилване системата на сигурност на България, боеспособността на армията ни и техническото ѝ застраховане.

Рисковете пред страната ни поради напрежението сред Запада и Русия към границата на Украйна бяха тематика на вчерашното съвещание на Съвета по сигурността при премиера. След него стана ясно, че ръководителите на службите за сигурност са показали разбор на геополитическата обстановка и възможни ограничения, обсъждани в НАТО, за подсилване източния фланг на Алианса.

Всички решения на държавното управление ще бъдат съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателните стопански резултати, е уверил министър председателят Кирил Петков. Той към този момент разяснява, че България упорства за понижаване на напрежението.

„ Ние ще вземем най-отговорната национална позиция и ще бъде основана напълно на цялостен разбор на всичките ни служби. Аз персонално за себе си съм сигурен, че тази позиция ще подхожда напълно и ще усъвършенства българския интерес “. Това сподели министър-председателят след Съвета по сигурността.

Премиерът разпореди на министъра на защитата да внесе на днешното държавно съвещание план на национална позиция.

Стефан Янев също прикани за понижаване на напрежението, както и да се разсъждава от позиция на българския народен интерес.

„ Нито Русия, нито друга страна се кани да атакува България. Ние не чакаме да има инвазия на българска територия. Да успокоим хората. Говорим за вид ограничения, които имат по-скоро проява на единството на. Дипломацията не е изразходвала всичките си ходове към момента “, сподели Стефан Янев пред депутатите в комисията по защита през вчерашния ден.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР