Министерският съвет реши в българската стратегия приоритет да бъде деескалацията

...
Министерският съвет реши в българската стратегия приоритет да бъде деескалацията
Коментари Харесай

Премиерът Петков: В българската стратегия приоритет ще бъде деескалацията на напрежението между НАТО и Руската федерация

Министерският съвет реши в българската тактика приоритет да бъде деескалацията на напрежението сред НАТО и Руската федерация.

Акцент ще бъде разрешаването на спора със средствата на дипломацията. Това разгласи министър-председателят Кирил Петков на брифинг след днешното държавно съвещание.

Българската войска ще бъде водеща при ограниченията за подсилване на защитата ни, уточни още министър председателят. Петков означи, че през годините армията е била финансирана незадоволително и не по верния метод. Затова в този момент фокусът ще бъде върху развиването на личния ни капацитет и компенсирането на дефицитите, появили се обратно във времето, посредством проектите на кабинета за рационализация. Министър-председателят беше безапелационен, че България не би трябвало да бъде единствено потребител на сигурност, а деен съдружник в границите на НАТО.

Премиерът Кирил Петков разяснява още поканата на България да стартира публични договаряния за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване. Министър-председателят уточни, че това е забележителен дипломатически пробив, който ще направи страната ни привлекателна за непознатите вложители. Нашата страна има вероятността да влезе в клуб на развити народи, оценени като нискорискови, подчертава още министър председателят Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР