Министерският съвет разреши продажбата на недвижими имоти, собственост на БДЖ-Товарни

...
Министерският съвет разреши продажбата на недвижими имоти, собственост на БДЖ-Товарни
Коментари Харесай

БДЖ продава 15 ведомствени жилища на служители

Министерският съвет позволи продажбата на недвижими парцели, благосъстоятелност на „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД, гр. София - комерсиално сдружение, част от холдинг „ Български държавни железници “ ЕАД, гр. София.

Имотите се състоят от 15 жилището и се намират на територията на гр. Русе и гр. Белослав. „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД, гр. София няма основна икономическа изгода от съответните недвижими парцели и те не са нужни за активността на сдружението. Апартаментите ще бъдат продадени на наемателите, живеещи в тях.

Правителството реши да промени статута на част от парцел, представляващ постройка, като го разгласи за частна държавна благосъстоятелност и даде единодушието си да бъде отстранен от активите на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ заради неприятното и техническо положение. Имотът се намира на територията на гр. Пловдив. Променя се също статутът на парцел, представляващ постройка на територията на с. Зимница.

Имотът се разгласи за частна държавна благосъстоятелност и постройката ще бъде отстранена от активите на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ заради неприятното й техническо положение. Преобразуването на постройката и премахването й ще разреши реорганизация на стрелковото развиване на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа, където е планувано създаване на нова постройка за потребностите на подстанцията и прилежаща солидна ограда към терена. За ратификация е препоръчано Споразумението з
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР