Министерският съвет разреши предоставянето на дерогация по отношение на износа

...
Министерският съвет разреши предоставянето на дерогация по отношение на износа
Коментари Харесай

Министерски съвет разреши износа за руски петрол за Украйна

Министерският съвет позволи даването на дерогация във връзка с износа на нефтопродукти, получени от съветски недопечен петрол за Украйна .

Със свое решение държавното управление позволи даването на дерогация по Регламент (ЕС) 2022/2474 на Европейски Съюз от 16 декември 2022 година, с който бе изменен Регламент (ЕС) № 833/2014, с които се регламентират ограничаващи ограничения поради дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

От 5 февруари 2023 година, както и износът на избрани рафинирани нефтопродукти, получени от съветски недопечен петрол, импортиран въз основа на получената дерогация за трети страни. Това е належащо, с цел да се лимитират рисковете за околната среда и сигурността, защото сходни артикули не могат да бъдат съхранявани безвредно на територията на страната, се споделя в известие на държавната пресслужба.
 Депутатите в спор в чия изгода е дерогацията за съветския нефт
Депутатите в спор в чия изгода е дерогацията за съветския нефт

Предлага се възбрана за износа на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогацията

Решението на Министерски съвет е разследване от разпоредбите в признатия от Съвета на Европейски Съюз .

Въпреки че и може да внася съветски нефт по море и водопровод до края на 2024 година, България не може да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в други страни членки на Европейски Съюз или в трети страни, като се изключи Украйна. Уточнението за България пристигна категорично, откакто държавното управление на Гълъб Донев в лицето на енергийния и финансовия министър дълготрайно време твърдяха, че дерогацията включва и експорт и упорстваха на него, с цел да може да бъдат.

Междувременно от за опазване на изискванията, с цел да могат да осъществят облага, другояче биха били принудени да затворят рефинерията, която за България е единствена. С цел да предотвратят подобен риск депутатите гласоподаваха режим на в обстановки на рецесия.  

Ембаргото за импорт на съветски нефт влязоха в действие на 5 декември 2022 година за целия Европейски съюз. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР