Министерският съвет прие законите за държавния бюджет, за бюджета на

...
Министерският съвет прие законите за държавния бюджет, за бюджета на
Коментари Харесай

МС на Гълъб внася бюджета в парламента

Министерският съвет одобри законите за държавния бюджет, за бюджета на държавното публично обезпечаване и на здравната каса.

В началото на съвещанието министър председателят Гълъб Донев съобщи, че служебното държавно управление споделя общото разбиране за бюджетен недостиг до 3%, само че по какъв начин да стане това е задача на 49-ия парламент. Според Донев единствената опция това да се случи е като се усилят налозите и по този начин се усилят приходите.

" В днешния ден няма по-голям въпрос от този за бюджета на страната. Споделяме общото разбиране за недостиг под 3%. Как да се понижи от 6,4% до 3% е задача на народните представители. Тук не става дума за прекачване на отговорността.

След като концепциите ни за приходни ограничения не бяха признати, отговорно и рационално е да представим пред Народното събрание бюджет, създаден по в този момент настоящото законодателство. Превръщането на процедурата в хватка за печелене на време ще е ход, от който ще изгубят и жителите и бизнеса. Оттук насетне дейностите по отношение на финансовия проект на страната за 2023 ще приказват за същинските планове ", сподели служебният министър-председател.

Днес изтича срокът, в който служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджетните закони в Народното събрание. Очаква се това да се случи до края на деня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР