Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената ,

...
Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената ,
Коментари Харесай

МС: Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 март 2022 г.

Министерският съвет одобри решение за удължение периода на оповестената, считано от 1 декември 2021 година до 31 март 2022 година

Разпространението на в страната бележи интензивното развиване на следващата пандемична вълна. Засегнати от новия ковид са всички области на страната, като в 93% от тях 14-дневната заболяемост е над 500 на 100 000 население (в 8, от които индикаторът надвишава 1000 нови случая на 100 000 население). Случаи на COVID-19 се диагностицират при лица от всички възрастови групи. Съществено повишаване на заболяемостта се следи при децата и младите лица (20-29 г.). Нараства и броят на приетите в болница лица.

Ваксинационният обсег в страната е 25,53% и надалеч от поставените от Европейски Съюз цели от 70% измежду възрастни хора и население като цяло. Това способства за записаните високи равнища на заболяемост измежду, които показват над 85% от всички инфектирани със SARS-CoV-2 лица.

Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура цели ограничение на разпространяването на COVID-19.
Кацаров желае удължение на изключителната епидемиологична конюнктура с 4 до 6 месеца
Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров ще предложи на държавното управление удължение на изключителната епидемиологична конюнктура с 4 до 6 м...

Следва да продължи използването на здравни условия при влизане на територията на страната от органите на граничния здравен надзор, както и въвеждането на ограничавания за достъп до страната, които ще спомогнат за понижаване на вероятността за импорт и следващо разпространяване на нови разновидности у нас.

Напомняме, че преди 12 дни служебният министър на опазването на здравето, че ще предложи на държавното управление удължение на изключителната епидемиологична конюнктура с 4 до 6 месеца. Това сподели самият той на брифинг и добави: " Няма по-кратка вероятност да се оправим с епидемията в нашата страна ". Министерският съвет ще реши с какъв брой да бъде удължена епидемиологичната конюнктура, сподели тогава министърът.

 

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР