Министерският съвет прие Решение за участието на Република България в

...
Министерският съвет прие Решение за участието на Република България в
Коментари Харесай

МС одобри участието на България в тазгодишното Венецианско биенале по архитектура

Министерският съвет одобри Решение за присъединяване на Република България в 18-ото издание на Венецианското биенале за архитектура , оповестяват от държавната пресслужба. То ще се организира от 20 май до 26 ноември 2023 година в гр. Венеция, Италия.

Цялостната организация на страната ни в ревюто ще бъде осъществена от Министерството на културата . Предвижда се оповестяването и провеждането на конкурс за кураторски план. Освен това е нужно МК да дефинира състава на журито и да разгласи резултатите от извършения конкурс.

Министерството на културата ще дефинира народен комисар за присъединяване на Република България в 18-то издание на Венецианското биенале за архитектура, който ще бъде претрупан с контрола на плана за национално присъединяване и ще носи отговорност за реализацията му при съблюдаване на разпоредбите и периодите на ревюто, законодателството на страната хазаин, както и българското законодателство.

От Министерски съвет разясняват, че присъединяване на страната в сходен интернационален конгрес в региона на архитектурата е от голяма важност за стимулиране освен на разговора сред обособени създатели, само че подкрепя одобряването на интернационалното съдействие в региона на културата.
 България на Венецианското биенале с апаратура „ главата/разделена от тялото
България на Венецианското биенале с апаратура „ главата/разделена от тялото "

Изготвянето на плана е коствало 60 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР