Министерският съвет прие решение за подготовката и произвеждането на изборите

...
Министерският съвет прие решение за подготовката и произвеждането на изборите
Коментари Харесай

Бойко Рашков основно ще координира подготовката за вота на 11 юли

Министерският съвет одобри решение за подготовката и произвеждането на изборите за народни представители за Народно заседание на 11 юли, заяви пресцентърът на държавното управление.

Съгласно държавното решение на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи се разпорежда координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители, в това число дейностите по координиране с Централната изборна комисия на изискванията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване.

Министърът на вътрешните работи следва да провежда осъществяването на дейностите от компетентността на Министерството на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите.

Министърът на финансите би трябвало да внесе в Министерския съвет план на цена, по която партиите, обединенията и инициативните комитети заплащат предизборните излъчвания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните районни центрове.

Министърът на районното развиване и благоустройството координира, в това число с министъра на финансите и с министъра на вътрешните работи, активността по правенето и публикуването на изборните описи .

Министърът на външните работи провежда подготовката и произвеждането на изборите отвън страната .

Министърът на опазването на здравето, в съгласие с основния държавен здравен контрольор, следва да дефинира нужните противоепидемични ограничения , свързани с изборния развой в страната.

Министърът на правораздаването провежда дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за отнемане от независимост.

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на районното развиване и благоустройството, министърът на опазването на здравето и министърът на правораздаването ще осведомят министър-председателя за хода на подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати.

На министъра на правораздаването се разпорежда да издава наказателните постановления по член 496, алинея 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Темпото е високо, продължаваме да работи отговорно и отворено към обществото и към медиите ", съобщи при започване на съвещанието служебният министър-председател Стефан Янев.

Служебният кабинет разиска и хипотезата изборният ден да продължи 20 часа поради всеобщото въвеждане на машинния избор.

" Засега няма съображение за терзание, само че ще създадем всичко допустимо това да не се случи ", разгласи представителят на министерския съвет Антон Кутев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР