Министерският съвет прие Решение за подготовката и произвеждането на изборите

...
Министерският съвет прие Решение за подготовката и произвеждането на изборите
Коментари Харесай

МС прие Решение за подготовката и произвеждането на евроизборите

Министерският съвет одобри Решение за подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 година, оповестиха от държавната пресслужба.

С решението е предоставено координацията по осъществяването на дейностите, свързани с организационио-техническата подготовка на изборите да се реализира от заместител министър-председателя по член 5, алинея 1, т. 2 от Устройствения устав на Министерския съвет и на неговата администрация. При реализиране на координацията вицепремиерът Томислав Дончев ще бъде подпомаган от работна група, включваща представители от съответните министерства и ведомства.

В решението са включени отговорности и отговорности и на други министри, свързани с подготовката и произвеждането на изборите.

Правителството утвърди и план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2019 година, като нужните за това средства са в размер на 32,4 млн. лв.. С обезпечаването им ще се подсигурява финансирането на всички действия, свързани с обособените организационни стадии на изборния развой и безпрепятственото осъществяване на изборите.

Актът на Министерски съвет е в осъществяване на чл.18 от Изборния кодекс. Средствата по план-сметката ще се обезпечат за сметка на плануваните в централния бюджет за 2019 година разноски за производство на избори по Изборния кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР