Министерският съвет прие решение за оказването на военна и военно-техническа

...
Министерският съвет прие решение за оказването на военна и военно-техническа
Коментари Харесай

Министерският съвет прие решение за оказването на военна и военно-техническа помощ на Украйна

Министерският съвет одобри решение за оказването на военна и военно-техническа помощ на Украйна, с което заявява готовността на България за принос към задачата на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна (EU МАМ).
Мисията се организира в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз с първична дълготрайност 2 (две) години, от момента на нейното пускане. Тя е част от Интегрирания метод на Европейски Съюз за оказване на поддръжка на Украйна и ще способства за възстановяване на военните качества на Въоръжените сили на Украйна, за тяхното възобновяване и дейно осъществяване на интервенции, което ще разреши на страната да отбрани своята териториална целокупност в границите на интернационално приетите й граници, дейно да упражнява своя суверенитет и да отбрани украинските жители.

Участието на Република България в EUMAM ще бъде явен знак за поддръжката на страната ни към Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз и в частност, на задачата за военно подкрепяне на Украйна. 
Отчитайки предоставяната помощ от българска страна за Украйна от началото на експанзията, досегашният резистентен ангажимент на Република България към Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз, както и близостта на спора до нашата граница и смисъла му за сигурността в Европа, приносът на страната ни към новата задача е в унисон с напъните на останалите страни членки.

С приемането на това решение Република България затвърждава своята съюзна взаимност към общите старания в поддръжка на интернационалния мир и сигурност, се споделя в известието от пресслужбата на Министерски съвет.

09 Ное 20222109 Ное 202224409 Ное 202218009 Ное 202223609 Ное 20226509 Ное 2022350КоментариНеобичаен09 Ное 2022 14:34ч.
Вечна война, за безконечен мир. Войната идва, колкото и да не ми се желае това да е по този начин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022134819 Окт 202272408 Ное 202216424 Sep 20222547
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР